Veganska matkassar

Här samlar vi de matkassar och matbutiker som har inriktning mot vegansk kost.

FöretagBeskrivningMer InfoGå till
ÅrstidernaHelt ekologisk matkasse. Erbjuder flera olika matkassar, Flexitariska matkassen, Vegansk matkassen och Vegetariska matkassen. Ange koden:HANDLAMAT1 för 20% rabatt på första köpet som ny kund.Läs MerTill Matkassen

Snabb sammanfattning vegansk matkasse

  • En vegansk matkasse är helt utan animaliska produkter.
  • Den veganska matkassen passar hela familjen.
  • Idag finns ett stort utbud av veganska matvaror som är växtfiberbaserade.
  • Hälso och miljövinster med att äta vegansk mat.

Vad är en vegansk matkasse?

En vegansk matkasse är en matkasse helt utan animaliska produkter. Hela kassen är växtfiberbaserad, och vad innebär det tänker du, är det bara grönsaker? Nej idag finns en uppsjö av alternativ till animaliska produkter, det finns vegansk grädde, ost, smör, creme fraiche, vegansk korv och så vidare. Du får inspirerande, goda och hälsosamma recept med råvaror till din veganska matkasse. Ett utmärkt sätt att göra en insats både för din egen hälsa och miljön. En vegansk matkasse passar till hela familjen.

Fördelar med en vegansk kosthållning?

Vad innebär det att äta veganskt? Du väljer då bort all mat med animaliska produkter och väljer att äta växtfiberbaserat istället. Innan du får panik över hur det ska gå till kan vi lugna dig med att de är enklare nu än någonsin att äta veganskt, det finns veganska produkter i alla livsmedelsbutiker och du kan lätt hitta veganska restauranger och matställen. Livet som vegan är härligt och den största vinsten du gör är att din hälsa avsevärt kommer att förbättras genom att du äter växtfiberbaserat. Då processat kött som till exempel bacon är cancerogent så minskar riskerna att du drabbas av cancer när du äter veganskt. Många vittnar även om en viktnedgång samt en känsla av att känna sig lättare och mer energifylld.

En annan väldigt viktig fördel och bonus med att äta veganskt är att du gör en insats för miljön genom att avstå kött då köttindustrin är en stor miljöbov i den omfattning som den ser ut idag.