Tekungen – beställ ditt te online

2018-02-02 0 kommentarer

Sammanfattning – Tekungen

  • Beställ minst 50 gr te.
  • Fraktkostnad från 20 kr, handlar du över 500 kr – fraktfritt
  • Välj te utifrån smakgrupp – ex. Bancha, Ceylon, frukter eller bär.
  • Stor möjlighet att  beställa lite av många olika sorters te.
  • Te innehåller mindre koffein vilket är mer harmoniskt och lungnande.
  • I Kina finns en lång tradition av tedrickande där te sägs bota det mesta.

Tekungen är en stor välsorterad tebutik online där du hittar det mesta inom téer. Välj mellan olika sorters te från ett brett och spännande sortiment där du har chansen att prova flera olika sorters te då den minsta mängden te du kan beställa är 50 gr (från 20 kr). Tekungen skickar ditt te med posten, smidigt och enkelt.

Så fungerar Tekungen

Du hittar en mängd olika téer att välja mellan bland annat grönt te, matcha te, grönt smaksatt te, svart te, svart smaksatt te, rooibos, ooolong, vitt te, örtte. Du kan med fördel välja flera olika sorters te för att få billigare fraktkostnad. Tekungen skickar till Sverige, Finland och Danmark, det tillkommer en fraktkostnad från 20 kr, men handlar du över 500 kr så är det fraktfritt.

Så välj och blanda te från Tekungens stora utbud, de har bland annat kategorier utifrån olika smakgrupper som till exempel Ceylon, annanas, apelsin, Darjeeling, Earl grey, Assam, Bancha, granatäpple med flera. tepåsar

Därför ska du dricka te

Vad vi känner till så har människor har druckit te i ca 1700 år. Tedrycken som består av unga bladskott från växten Camellia sinensis är omåttligt populär och de största producenterna av te i världen är bland annat Kina och Indien. Produktionen uppskattades 2005 till 3,44 miljoner ton, vilket är en av de högsta noteringarna för teproduktion. Men varför dricker vi så mycket te och har det några hälsofrämjande effekter? I Kina har man en otroligt lång tradition av att dricka te. Drycken har ansetts bota det mesta genom olika blandningar och det äldsta fyndet av te i Kina är så långt som från 141 år före Kristus.

Te liksom kaffe innehåller en mängd koffein vilket är uppiggande men då en kopp kaffe innehåller så mycket som 800 mg per liter så innehåller svart te hälften nämligen 400 mg per liter. Gröna teer innehåller ännu mindre endast runt 200 mg per liter. Så teet är snällare mot magen och ger inte samma starka uppiggande effekt vilket verkar mer balanserat och harmoniskt. Så tveka inte att beställa spännande te från Tekungen.

Läs mer om drycker på nätet