Skapa fina tårtor till kalaset

2017-02-12 0 kommentarer

Är du en av de som tycker att det är lite knepigt att göra egen tårta till kalaset? Här kommer räddningen, tips på hur du med snygga och proffsiga tårtdekorationer  enkelt skapar en jättefin och imponerande tårta för födelsedagskalaset eller någon annan högtid.

Så gör du enkelt en smaskig tårta

Vill du göra det riktigt enkelt så köper du även tårtbotten, det finns färdiga att köpa i vanliga matvaruaffärer. Annars är det väldigt enkelt att göra en egen sockerkaksbotten. Ett tips är att göra fyllningen till tårtan dagen innan den ska serveras då har bär och fyllning riktigt hunnit gå in i tårtbotten vilket gör den saftigare och godare.  Sedan kan du med fördel använda färska eller frusna bär och mosa dem (hallon eller jordgubb) och breda ut på första lagret. Det är en smaksak om du väljer att även lägga till ett lager vaniljcréme eller grädde. Väljer du grädde så kan du med fördel blanda bären med grädden så blir det riktigt smaskigt.

Att dekorera sin tårta

Genom att köpa tårtdekorationer så kan du få tårtan att se ut som en riktig proffs-tårta. Idag är utbudet av tårtdekorationer stort och du kan till exempel välja mellan att använda tårtoblat en slags ätbar bild som fästs på tårtan till fina strössel och olika former av sockerpasta som du kan forma till figurer. Det finns faktiskt även möjlighet att designa sin egen tårtdekoration genom att använda en egen bild som man tycker om. Att först lägga ett marsipan lock att utgå ifrån är väldigt smidigt och ger samtidigt ett proffsigt intryck. Marsipanlock finner du också i de flesta matvaruaffärer och de finns i flera färger.

Det finns mängder av inspiration till att göra tårtor, nätet svämmar över av tutorials och bloggar om att göra tårtor. Så låt dig inspireras att skapa mästerverk.