Köpa mat & Kökstillbehör

2015-04-27 0 kommentarer

Handla vin på nätetDe flesta förknippar fortfarande ”att handla mat på nätet” med att beställa färdigpackade matkassar. Det är även en stor del av branschen som består av dessa kassar men att handla livsmedel över internet är betydligt mer än så.

Bland annat har antalet butiker som specialiserat sig på drycker blivit betydligt fler på senare år. Här kan nämnas butiker som säljer kaffe från hela världen i vilka man även kan köpa kaffemaskin beroende på vilket kaffe man har som mål att dricka.

För precis som att det är mycket viktigt vilka verktyg/kastruller man använder sig av vid matlagning så är val av kaffemaskin avgörande för hur smaken på kaffet blir. Det är tydligt att det är tre trender som rör sig framåt just inom försäljning av ät- och drickbara produkter över internet och exemplet ovan med kaffe och kaffemaskiner belyser just dessa tre inriktningarna.

1. Specialisering

Idag finns det matkassar med massor av olika inriktningar. Det spelar ingen roll om man bantar, är vegetarian eller vill ha lyxiga produkter. Det finns en matkasse att välja oavsett inriktning. Det samma gäller drycker, tårtdekorationer och godis. Inriktningarna blir allt smalare vilket gör att allt fler kan hitta exakt den produkt de vill ha.

2. Inklusive tillbehör

Den andra trenden är att även tillbehör säljs i samband med försäljning av det ät- och drickbara. Som nämndes i exemplet ovan säljs det även kaffemaskiner hos butiken som säljer exklusivt kaffe. Ett annat exempel är företag som säljer marsipan, sockerpasta och liknande produkter. Mycket ofta har de även försäljning av handverktyg för att forma produkten till önskade formationer.

3. Drycker

Tredje trenden är att drycker tar allt större plats. Här kan nämnas butiker som säljer vin, kaffe och te över nätet.

Att köpa ”mat” på nätet innefattar alltså inte längre bara mat utan även en hel del drycker.