ICA Online – recension och test

2018-05-03 0 kommentarer

Handla ICA OnlineSammanfattning – ICA Online recension

 • Fördelar- Handla lokalt med hemleverans, tillgång till ICA´s egna prispressade varor. Smidig hemsida med trygg betalning och flexibla beställningar. Tydlig och komplett onlinebutik.
 • Nackdelar – Extra kostnad för hemleverans. Ibland kan utbudet variera mellan de olika butikerna.

ICA har blivit en nätbutik att räkna med när det gäller matvaruutbudet på nätet. Vi på handlamatpånätet.nu har testat att veckohandla hos ICA Online och vi vill dela med oss av vår upplevelse. ICA är redan en stor aktör i livsmedelshandeln och har ett väl inarbetat varumärke. Ingen i vårt avlånga land har väl missat den starka reklam-storyn som rullat i flera år i våra tv-apparater?

Att handla hos ICA Online är en upplevelse som lever upp till det starka varumärke som ICA är. Det är enkelt, smidigt och förmånligt för ICA´s kunder.

Navigera på hemsidan och i matbutiken

Först när vi besöker hemsidan så blir vi ombedda att välja mellan de ICA butiker som ligger närmast vårt hem, eller den ICA butik som passar oss bäst. Det ger en känsla av att handla lokalt och att det inte är något främmande och ospecifikt lager som kommer att leverera varorna.

Vi registrerar oss på sajten och blir automatiskt ICA-kunder och får ett ICA kundkort hemskickat så att vi kan samla bonuspoäng på våra köp. Allt känns tydligt och öppet, vi hänger med i alla steg. Sen börjar vi handla. Att navigera på sajten går enkelt och det går framförallt snabbt att växla mellan de olika tydligt rubricerade matvaruområdena. Smidigt att röra sig mellan chark eller mjölkdisk på webbsidan. Laddningstiden för bilderna på varorna är i princip obefintlig. Vilket är skönt. Du behöver heller inte hoppa tillbaka till någon lista för att se vad du handlat utan allt hamnar i sidebaren i en lista som följer med dig under handlingen. Du kan enkelt korrigera dina val.

Beställningssortiment hos ICA Online

ICA´s sortiment är komplett online. Det kan dock skifta och variera då du handlar hos en lokal ICA butik och de varor du vill ha kan till exempel vara slut på lager eller utgått ur sortiment. Du kan dock klicka i om du vill få vara utbytt till motsvarande produkt. Det går bra att klicka på en vara du gillar mycket för att visa att det är en favorit till kommande inköp. Du hittar även all information om varan som du vill ha, till exempel ursprungsland, varudeklaration, näringsinnehåll, vikt och kilopris. Du hittar följande kategorier på varor hos ICA Online:

 • Kött, fisk, fågel
 • Mejeri, ost ägg
 • Frukt och grönt
 • Bröd och kakor
 • Fryst
 • Skafferi
 • Godis och Snacks
 • Barn
 • Städ och disk
 • Hälsa och Skönhet
 • Receptfria läkemedel
 • Djur
 • Kök
 • Hem och fritid
 • Kiosk

Du hittar verkligen allt som finns i din fysiska matbutik, för det är just den du handlar ur. Vi storhandlade och valde många av ICA´s egna varor och sparade faktiskt på så sätt en del pengar. ICAs egna produkter håller bra kvalité och är förmånligt prissatta.

Leverans

När det gäller leverans av maten på ICA Online så kan du välja mellan att själv hämta upp dina kassar på väg hem från jobbet, färdigpackade utan extra kostnad. Vill du få maten levererad hem så kostar det 99 kr extra utöver dina varor. Leveransen sker kommande dag eller den dag i veckan du väljer. Vi valde hemleverans kommande dag och fick ett tidsspann mellan kl 17-19 för leverans av maten. Det var strax efter kl 17 vår mat kom och det var trevlig personal från vår lokala ICA butik som levererade kassarna. Tydliga listor med vår beställning var bifogat med kassarna.

ICA OnlineBetalning

Du kan betala med ICAs betalkort eller andra betalkort när du handlar. Är du inloggad så får du del av ICAs bonus på dina varor. Betalningen är smidig och trygg och jag kan välja på om jag vill spara mitt kort eller använda olika kort.

Ändra i beställning eller reklamera

När jag tryckt “betala” så kom jag på att vi glömt några varor i vår beställning. Det gick utmärkt att ändra i beställningen även efter betalning och det går faktiskt att göra ända till 23.59 samma kväll för leverans dagen därpå. Du klickar alltså bara på ändra i beställning och lägger till eller tar bort i din beställning.

Vill du reklamera någon vara så kontaktar du din ICA butik och anger skäl till reklamationen. Ha ditt kvitto tillgängligt när du tar kontakt med butiken. Du kan även kontakta ICAs Kundtjänst de har öppet mellan 08-22.

Läs mer och beställ varor från ICA Online.